Ποίοι διέλυσαν το ασφαλιστικό σύστημα; Εκτός από τους «διευθυντάδες» και οι αλλοδαποί!

Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες μισθωτοί, είτε αυτοί βρίσκονται σε «ειδικά μισθολόγια» που περικόπτονται τώρα, είτε σε μη ειδικά, βλέπουν το βιωτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται κάθε ημέρα και αγωνιούν για να επιβιώσουν την επόμενη ημέρα, οι αλλοδαποί δουλεύοντας μαύρα και ανασφάλιστα, όχι μόνο καταστρέφουν το ασφαλιστικό σύστημα (το οποίοι οι θιασώτες του πολυπολιτισμού μας έλεγαν ότι θα έσωζαν) αλλά καταφέρνουν να γλυτώνουν και από κάθε είδους υποχρεώση προς το κράτος, όπως π.χ. η πληρωμή φόρων.

Στο 47,4% ανέρχεται το ποσοστό των ανασφάλιστων αλλοδαπών εργαζομένων, σύμφωνα με τους σχετικούς ελέγχους που πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012. Τα σχετικά στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού, τα μεικτά συνεργεία ελέγχου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ, το 2011 έκαναν 8.458 ελέγχους σε επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε βιομηχανικές ζώνες.

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν ήταν 30.102, ενώ σε σύνολο 9.456 αλλοδαπών εργαζομένων διαπιστώθηκε ότι το 39,8% ήταν ανασφάλιστοι. Για τους ελέγχους αυτούς επιβλήθηκαν 4.095 πρόστιμα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στο ποσό των 5.453.500 ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2012 πραγματοποιήθηκαν 10.047 έλεγχοι. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό, ήταν 29.560, ενώ σε σύνολο 9.491 αλλοδαπών εργαζομένων, το ποσοστό των ανασφάλιστων εργαζόμενων αυξήθηκε στο 47,4%. Το ίδιο διάστημα έχουν επιβληθεί 4.538 πρόστιμα συνολικού ύψους 5.647.500 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s