Πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά των λαθρομεταναστών

tsipras-mavri-kopeliaΤι και αν το ΣΤΕ έκρινε προ ωρών το νόμο – έκτρωμα του Ραγκούση ως αντισυνταγματικό, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά ούτε λίγο, ούτε πολύ την απόδοση «ελληνικής»  ιθαγένειας σε όλους τους μετανάστες ή για να ακριβολογούμε σε όλα τα παιδιά των λαθρομεταναστών.

Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από τους ορκισμένους εχθρούς του Έθνους μας, πιστούς μισθοφόρους του διεθνιμσού αλλά αδυνατούμε ακόμη να κατανοήσουμε ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και ένα 25% του λαού μας προτίθεται να τους ψηφίσει!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση του τομέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (sic..) για το θέμα:
(αν στις ανακοινώσεις της επιτροπής βρείτε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ υπέρ των Ελλήνων, γράψτε μας…)
«Δυστυχώς, η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε….
αντισυνταγματικές βασικές διατάξεις του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, υιοθετώντας εξαιρετικά συντηρητικές ερμηνείες του Συντάγματος καθώς και της έννοιας του ελληνικού έθνους. Ωστόσο, το μείζον πολιτικό ζήτημα παραμένει. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει καμιά άλλη πατρίδα από την Ελλάδα, να στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και να αποκλείονται από την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Η Ιθαγένεια δεν είναι τόσο ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής, γιατί γι’ αυτά τα παιδιά εδώ είναι ο τόπος τους, όσο ζήτημα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια κοινωνία δεν μπορεί να ονομάζεται δημοκρατική, όταν δεν έχουν ίσα δικαιώματα κι υποχρεώσεις όλοι όσοι αποτελούν οργανικό μέρος της.
Ο καινούργιος νόμος για την Ιθαγένεια που θα φέρει η κυβέρνηση πρέπει να είναι συμβατός με αυτή τη θεμελιώδη δημοκρατική αρχή.
Σημειωτέον ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης και της ΕΕ, που μέχρι το 2010, δεν είχε καμία νομοθετική πρόβλεψη για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα μας ή ήλθαν πολύ μικρά εδώ και φοίτησαν σε ελληνικά σχολεία.
Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ»

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s