Εκτός νόμου ο κομμουνισμός στην Πολωνία

anti-communismΠόλεμο εναντίον του κομμουνισμού ακόμη και ως ανάμνησης και ως μέρους της ιστορίας της, κηρύσσει η Πολωνία.

H Πολωνία εξορίζει κάθε κομμουνιστικό σύμβολο.

Είκοσι χρόνια αφ’ ότου η Ανατολική Ευρώπη γκρέμισε τα αγάλματα του Λένιν, η πολωνική κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε να απαγορευθεί να κυματίζει η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο. Όπως σημειώνουν σε σχετικό άρθρο τους οι «Τάιμς του Λονδίνου», μετά την αναθεώρηση του άρθρου 256 του πολωνικού ποινικού κώδικα και ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον επόμενο χρόνο, οποιοσδήποτε, και με οποιονδήποτε τρόπο, υμνεί τον κομμουνισμό αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ψηφίστηκε από τη Γερουσία.

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, «απαγορεύεται η παραγωγή, διανομή, πώληση ή κατοχή εντύπου ή ηχογραφημένου υλικού κομμουνιστικών συμβόλων». Είναι προτιμότερο, δηλαδή, κάποιος που επιθυμεί να σιγοτραγουδήσει τη Διεθνή στη Βαρσοβία, να τραγουδήσει κάποιον άλλον σκοπό. Ακόμη θα ήταν συνετό οι φοιτητές να αποκαθηλώσουν τις αφίσες με τον Τσε Γκεβάρα που έχουν στα δωμάτιά τους.

Ο νέος ποινικός κώδικας έχει ήδη ψηφιστεί από την πολωνική Γερουσία. Ο πρόεδρος της χώρας, Λεχ Κατσίνσκι, θα πρέπει να τον επικυρώσει την ερχόμενη Δευτέρα και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν θα διστάσει να το κάνει.

Το κλίμα στην Πολωνία είναι ξεκάθαρο: ο κομμουνισμός που κυριάρχησε επί 40 χρόνια στη χώρα θα πρέπει να εξαφανιστεί και ως ανάμνηση αφού οδήγησε την χώρα στη δικτατορία, στην ανελευθερία, στη φτώχεια και τη δυστυχία εκτός από την γενοκτονία του πολωνικού λαού..

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s